Selecteer een pagina

Een gezellige tuin creëren (+ 4 tips)

Een oase voor jezelf

Van een klein dakterrasje tot aan het hebben van een grote lap grond, het is heel belangrijk om iets met de ruimte te doen zodat er een gezellige plek ontstaat. Het gebruik van een tuin kan heel erg uiteenlopen. Van motorsleutelwerkplaats tot een plek om te zonnebaden, mensen verschillen en tuinen ook.

Investeren in een fijne tuin is belangrijk omdat het gezond en lekker is om buiten te kunnen zijn. De tuininrichting is iets waarmee gespeeld kan worden om bijvoorbeeld diepte te creëren, en met een lekkere stoel of bank kan er met volle teugen worden ontspannen. Kruidentuin of strak ontworpen, er zijn vele mogelijkheden om een tuin in een gezellige plek te veranderen.

Een fijne tuin, een absoluut voordeel

Een gezellige plek buiten voor jezelf en anderen is een verrijking om te hebben. Door veel buiten te zijn voelt iemand zich al automatisch beter. Het heerlijk buiten kunnen genieten van de lange zomeravonden werkt ontspannend en zou bijna therapeutisch genoemd kunnen worden. Het goed kunnen zitten met familie of vrienden of alleen met een goed boek biedt de mogelijkheid om langer buiten te kunnen blijven.

Het creëren van een stukje privacy voor jezelf brengt niet alleen lichaamsbeweging met zich mee maar laat ook de waarde van een woning stijgen. Maar buiten dat alles, een mooie tuin geeft een goed gevoel. Een leuke tuin kan zeker vriendelijk zijn in het onderhoud, er hoeft natuurlijk niet een werkplek te ontstaan waar wekelijks klussen moeten worden verricht. Er zijn vele mooie en leuke oplossingen te vinden voor het creëren van een gave tuin die onderhoudsvriendelijk is.

Hoe maak je een kleine tuin gezellig?

Een kleine ruimte op een manier indelen zodat er meer diepte ontstaat is een goede mogelijkheid voor het maken van een leuke sfeer. Potten met gemakkelijke planten of kruiden kunnen misschien wel aan een muur worden bevestigd zodat er een beetje loopruimte overblijft. Een spiegel tussen de planten geeft ook zeker een ruimtelijk effect en het ophangen of misschien neerzetten van één lamp zorgt al voor gezelligheid. Het nodigt uit om te gaan zitten wanneer het mogelijk is om een goede stoel of een krukje neer te zetten.

Een waterval op een dakterrasje of in een kleine achterplaats is waarschijnlijk iets teveel van het goede. Het vinden van een balans is belangrijk en de uitdrukking ‘minder is beter’, heeft zeker een kern van waarheid in zich.

Gezelligheid in een grote tuin

Tuinmeubelen en verlichting kleden een tuin aan, samen met de eventuele begroeiing. Omdat er ruimte is, moet er goed worden nagedacht over een uitnodigende, mooie en gezellige indeling. Zit- of loungehoeken zijn erg populair en met een passende parasol of zonwering ontstaat er heel wat sfeer. Omdat iedere tuininrichting verschillend is kunnen er unieke tuinmeubelen worden gemaakt van duurzame en degelijke materialen.

Borders op verschillende hoogtes met ruimte voor een eventuele buitenkeuken of vaste plaats voor een barbecue geeft zeker extra sfeer. Tevens geeft het ook extra comfort, want eten en drankjes staan binnen handbereik. De ene persoon kiest voor perken en een ander wil graag een waterpartij, er zijn talloze voorbeelden te vinden om een tuin mooi en gezellig er te laten uitzien.

Een gezellige tuin met de juiste meubelen

Het is belangrijk om te kiezen voor degelijke buitenmeubelen. Stoelen, banken en tafels hebben te lijden onder alle weersomstandigheden. Houtsoorten verschillen onderling in eigenschappen. De ene soort is zacht en de andere weer keihard. Douglashout is bijvoorbeeld een geschikte houtsoort die zijn weg vindt, verwerkt tot meubel in vele tuinen. Douglashout is niet alleen geschikt voor buiten gebruik, want ook zijn er meubelen voor binnen verkrijgbaar.

Creëer een gezellige tuin met Douglas tuinmeubels

Barsets, bankjes, loungesets, buitenkeuken, Douglas hout laat zich niet alleen prachtig verwerken maar bezit goede kwaliteiten om de weersomstandigheden te weerstaan. Wanneer dit hout ouder wordt en uitdroogt wordt het steeds harder. En het is mogelijk om het hout naturel te laten of te behandelen met een product, om er langer van te kunnen genieten. Meubels op maat passen dus in iedere tuin.

4 Tips voor een gezellige tuin

  • Diepte
  • Licht
  • Geur
  • Comfort

Iets neerzetten of ophangen heeft een direct effect. Versiering voor aan een schutting is alleen een kwestie van bevestigen en verder geen onderhoud, enkel misschien het af en toe weghalen van een paar spinnenwebben. Een leuke lamp ophangen geeft diepte en sfeer.

Licht en kleur dragen bij aan gezelligheid. Het ophangen van een zonnedoek in een hoek geeft kleur en het is zeker gezellig om er onder te zitten op een goede stoel of bank. Comfort scheppen is belangrijk om lekker te genieten of uit te kunnen rusten.

Geur kan natuurlijk met een geurkaars worden gecreëerd, maar bijvoorbeeld ook met een Jasmijn plant of struik, die ’s avonds geur afgeven. Zittend op je eigen stoel, bank of kruk geeft dan een heel aangenaam gevoel.

Een douglashouten tuinmeubel kopen

De Douglasspar is een naaldboom met hele bijzondere eigenschappen. Het zijn bomen uit de dennenfamilie die wel een lengte van meer dan veertig meter kunnen bereiken. Het hout van deze boom is uitermate geschikt om te verwerken tot meubels. Je kunt Douglas hout beschermen tegen houtrotschimmels door een product toe te passen, maar ook onbehandeld heeft deze houtsoort een lange levensduur.

Via onze site is het mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor meubelen op maat gemaakt van Douglas hout. De puntjes zijn bij deze meubelen letterlijk op de i gezet vanwege de goede kwalitatieve bouw en hoogwaardige afwerking. Unieke meubelen maken een tuin origineel en de bewonderende uitroepen van het bezoek over de originaliteit ervan zijn altijd prachtig. Custom tuinmeubelen gemaakt van Douglashout verrijken alle soorten tuinen. Van een kleine tot aan grote tuin, iets speciaals op maat gemaakt is top.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je inspireren of neem een kijkje in de shop.

Pin It on Pinterest

Laat je inspireren:
Download gratis het Trae Lookbook