Selecteer een pagina

Tips voor een gezellige zithoek in de tuin

In de zomer is heerlijk om de dagen buiten door te brengen. Door de zomerse temperaturen word je naar buiten gelokt. Buiten zijn is heerlijk. De stralen van de zon die je huid verwarmen, het verfrissende briesje op een zomeravond. Ook in de andere seizoenen kun je genieten van het buitenleven, er zijn verschillende opties om dit mogelijk te maken. Zo kun je in de lente en herfst ook genieten van de natuur. Om optimaal comfort te beleven, is een gezellig zitgedeelte welkom. Heb je een kleine tuin? Dan kan het zitgedeelte nog gerealiseerd worden. In dit artikel allerlei tips om een gezellige zithoek in de tuin te creëren.

Ontspannen op je eigen bank

In de natuur kom je tot rust, daarom is een tuin zo fijn. Even helemaal ontspannen tussen al het moois. Het is dan ook belangrijk dat je comfortabel kan zitten, een bank is dan ideaal. Zitten en liggen, het kan allemaal op een bank. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Ben je op zoek naar een specifieke bank? Geef dit door aan ons, wij kunnen een bank naar wens maken. Zo heb je uiteindelijk een houten bank die helemaal past in jouw tuin. Ook kun je kiezen voor een rechte bank of voor een hoekbank. Bij ons worden de banken gemaakt van Douglas hout. Dit soort gaat heel lang mee, je kunt er jaren plezier van hebben. Ook zorgt hout voor een hele natuurlijke uitstraling, in de tuin is dit prachtig.

De zithoek met houten stoel en tafel

Banken komen vaak voor in een tuinset, vooral omdat deze zo praktisch zijn. Maar stoelen zijn ook een mooie toevoeging aan het zitgedeelte in de tuin. Deze houten stoelen geven het zitgedeelte een speelse twist. Ook kun je deze makkelijk verplaatsen, of het schuin plaatsen ten opzichte van de tafel. De rugleuning biedt voldoende steun tijdens het zitten, ook wel zo prettig tijdens het ontspannen. Deze stoel staat prachtig in combinatie met een houten tafel. Beide elementen worden gemaakt van Douglas hout. Wil je zo veel mogelijk gebruik maken van natuurlijke materialen in de tuin? Dan zijn deze tafel en stoel een aanrader. Houten meubels zijn goed te combineren met planten en andere decoratie. Zo kun je een heerlijke plaats creëren. Zo’n plaats waar je in de winter met veel verlangen naar uit kijkt.

Oppervlakte van de gezellige zithoek

Niet iedereen heeft een grote tuin tot zijn beschikking. Gelukkig is dit ook niet nodig voor een gezellige tuin. Je kunt op een klein oppervlakte al een hoop moois realiseren. Hiervoor is een goede basis nodig, en dat is een mooie tuinset. Een kleine tuin hoeft dus geen belemmering te zijn om meubels aan te schaffen. Sterker nog, een kleine ruimte kan ontzettend knus zijn.  Via ons kun je de meubels op maat bestellen. Er zijn allerlei mogelijkheden voor de verschillende oppervlakten. Vraag vrijblijvend een offerte aan om je te laten informeren over de diverse mogelijkheden. Laat je inspireren!

Een gezellige zithoek in de tuin creëren

Gezellige zithoek tips

Kinderen en tuin

Veel kinderen spelen graag in de tuin, bijvoorbeeld met wat speelgoed in de zandbak. Ook voor de kinderen is het fijn als er volwassenen in de buurt zijn. Met een mooi zitgedeelte is dit makkelijk te organiseren. De volwassenen kunnen heerlijk zitten in de zithoek, terwijl de kinderen spelen in de tuin. Als ouder ben je zo betrokken bij het kind. En ondertussen kun je ontspannen en genieten van goed gezelschap. Moet je nog wat werk verrichten? Dat kan ook buiten worden gedaan, met de laptop op de houten bank. Zo kun je het nuttige met het aangename combineren.

Creëer sfeer met lampjes

Met wat simpele aanpassingen heb je direct meer sfeer in de tuin. Een zithoek in de tuin wordt bijvoorbeeld gezelliger met wat lampjes. En dan niet van dat felle witte licht, maar juist lampjes met een zacht geel schijnsel. Je kunt deze bevestigen aan wat houten palen of ergens overheen draperen. Ook kunnen lampjes aan de muur of schutting worden bevestigd. In de avond zorgen deze lichtjes voor een warm gevoel. Ook heb je gelijk wat licht, zodat je de lange zomeravonden buiten kunt doorbrengen.

“Plants are friends”

Veel tuinen staan helemaal vol met planten, maar in de zithoek ontbreekt het daaraan. Maar ook de zithoek in de tuin kan wat groen gebruiken. Zeker in combinatie met de houten meubels is dit prachtig. Zo haal je het groen het terras op. Er zijn mooie planten beschikbaar in het tuincentrum. Deze exemplaren kun je bijvoorbeeld plaatsen in een rieten mand, de kleuren van riet komen overeen met de kleur van Douglas hout. Ook is riet een product uit de natuur, en dat staat mooi in een tuin. Nog een leuke tip: Laat wilde bloemen groeien in de tuin, verzamel er een paar en schik ze op een vaas. Geef deze vaas een plaatsje op de houten tafel, de vrolijke kleuren zorgen voor een gezellig resultaat.

Vloerkleed in de tuin?

Een vloerkleed in de tuin klinkt wat vreemd toch? Maar er zijn diverse fraaie exemplaren op de markt. Speciale vloerkleden die geschikt zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Een houten tuinset komt met een vloerkleed nog wat beter tot zijn recht, het zorgt voor één geheel. Zo maak je een mini-woonkamer in de tuin. Een vloerkleed is ook nog eens comfortabel: je hebt geen last meer van de koude tegels. Ook met kinderen is zo’n kleed ideaal, ze kunnen er heerlijk op spelen. Er zijn diverse kleden verkrijgbaar, met allemaal andere designs en vormen.

De puntjes op de i zetten

De details zijn belangrijk in het geheel, zij zorgen voor de gezelligheid. Met decoratie kun je het helemaal naar smaak maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van kussens, wees daar niet zuinig mee. Een bank met kussens ziet er leuk uit, en zit ook nog eens heerlijk. Speel met kleuren, materialen en vormen. Ook kleden kunnen een fijne toevoeging zijn op de houten bank. Tevens kan het mooi zijn om wat decoratie aan de muur te hangen, bijvoorbeeld een spiegel. Nog wat ruimte beschikbaar? Plaats een hangstoel in het zitgedeelte. Of een schommel voor de kinderen. Zo is de zithoek helemaal klaar voor de dagen die je buiten door gaat brengen.

Wil je jouw tuin verfraaien met unieke Douglas meubels? Kijk snel in onze shop of vraag een offerte op voor een meubel op maat.

Pin It on Pinterest

Laat je inspireren:
Download gratis het Trae Lookbook