Selecteer een pagina

Loungeset voor in de tuin kopen? (Praktische tips)

Wanneer je in je tuin een overkapping hebt, is dat een heerlijke plaats om een lounge set onder te plaatsen. Je kunt er tijdens de warme zomermaanden ’s avonds met vrienden heerlijk genieten van een hapje en een drankje. Ook is een lounge set in de tuin geschikt voor feestjes en partijtjes.

Op een loungeset kun je lekker onderuit zakken en met een boek of een drankje van de dag genieten. Het is een heerlijke plaats om na het werk tot rust te komen. Een lounge set bestaat vaak uit een bank en meerdere fauteuils. Er wordt gebruik gemaakt van heerlijke zachte kussens, zodat je er comfortabel op kunt vertoeven. Wanneer je een lounge set gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je kijkt welke set het beste bij de inrichting van je tuin past. Ook de afmetingen zijn belangrijk en van welk materiaal de lounge set gemaakt moet zijn. Wanneer je er een van hout neemt, zal dat meer warmte uitstralen dan een van metaal.

Wanneer je er niet alleen wilt genieten van een hapje en een drankje, maar er ook wilt eten, kun je overwegen een dining set te plaatsen. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van beiden. De tafel is bij een dining set wat hoger dan van een lounge set. Je kunt aan een dining tafel gemakkelijker eten, omdat de tafel en stoelen hoger zijn.

De uitstraling van een lounge set

Lounge sets zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Er zijn er die van een stoer en robuust uiterlijk houden en anderen houden van een sierlijkere, romantische uitstraling. Voor iedereen is er altijd wel de juiste lounge set verkrijgbaar. Om het geheel een luxe uitstraling te geven, worden er vaak dikke comfortabele kussens op de bank en fauteuils voor de lounge set gebruikt. Wanneer de tafel de hoogte heeft van een salontafel zal je een sfeer creëren die je ook in je huiskamer hebt. Hoe beter de sfeer is die een lounge set uitstraalt, hoe eerder je er plaats zult nemen. Door de juiste sfeer zal je graag buiten zitten wanneer het weer het toelaat.

Uitstraling van hout

Gemak en comfort

Loungen, wat luieren betekent, kan uitstekend plaatsvinden op een lounge set. Wanneer de lounge set goed is ingericht, kan hij vergeleken worden met het gemak van de zitbank die in de kamer wordt gebruikt. Heb je een dining set in de loungehoek dan worden daar vaak stoelen bij gebruikt die een zit hebben zoals een huiskamer eettafel stoel. Door stoelen te kiezen die verstelbaar zijn, kun je ook heerlijk achterover gaan liggen om te zonnen.

Afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt, zijn houten lounge sets moeilijk verplaatsbaar. Toch hoef je daar in principe geen rekening mee te houden, omdat een lounge set praktisch nooit verplaatst zal worden.

Buiten eten

Een lounge set wordt vooral gebruikt om heerlijk te relaxen met een hapje en een drankje. Wanneer je graag buiten onder de overkapping eet, zul je, als je een lounge set hebt, met je bord op schoot moeten eten. Een lage tafel is wat minder geschikt om aan te eten. Toch geeft het eten met je bord op schoot ook weer wel een vakantiegevoel dat je bij een eettafel minder hebt. Een dining set kun je vergelijken met een eettafel met eetkamerstoelen, maar dan geschikt om buiten te plaatsen. Bij de aanschaf moet je daar de keuze voor maken. Wil je alleen relaxen met je vrienden en kennissen onder de overkapping dan is een lounge set daar geschikt voor. Wanneer je wilt barbecueën met vrienden en kennissen kun je daarvoor ook de lounge set gebruiken.

Douglas lounge set met vlonder

Loungen met kussens

Doordat er bij lounge sets gebruik wordt gemaakt van losse zit- en rug kussens kunnen ze gemakkelijk worden opgeborgen. We krijgen tijdens de zomermaanden steeds vaker te maken met zware regenval en dan moeten de kussens snel opgeborgen kunnen worden. De moderne lounge sets kunnen tegenwoordig ook al zonder kussens worden gebruikt. Ze zitten comfortabel en kunnen gewoon in de regen blijven staan. Kussens hoeven hierbij dus niet te worden opgeruimd.

Eten met een dining set

Vooral ouderen die in de tuin onder de overkapping willen zitten, gebruiken liever een dining set dan een lounge set. Voor ouderen is een lounge set vaak te laag. Ouderen zitten liever aan een hogere tafel om bijvoorbeeld wat te lezen en te eten. Dat geldt ook voor kleine kinderen. Kleine kinderen kunnen wel gemakkelijk op een lounge bank gaan zitten, maar op een stoel aan een dining set is dat weer moeilijk. Bij de aanschaf kun je daar allemaal rekening mee houden. Wanneer je graag een lounge set wilt hebben, ook al heb je kleine kinderen, zou je kunnen besluiten om binnen te eten zolang ze nog klein zijn.

Welke lounge set past bij jouw tuin?

Welk formaat lounge set past het beste in jouw tuin? Welke uitstraling past goed bij de rest van de tuininrichting? Besteed voldoende tijd om uit te zoeken wat goed bij jullie tuin zou passen en hoeveel ruimte de lounge set maximaal mag innemen. Een te kleine lounge set kan verloren gaan als je een grote tuin hebt en een te grote lounge set kan juist te prominent zijn in een kleine tuin.

De kosten van een lounge set in kaart gebracht

Wanneer we de kosten gaan bekijken van lounge sets zijn er veel verschillende prijsklassen. Je kunt kiezen voor een kunststof lounge set, maar ook voor metaal of hout. Metaal of kunststof geeft vaak een koele indruk. Hout heeft de eigenschap dat het meer warmte uitstraalt. Tegenwoordig worden er vaak houten lounge sets geplaatst. Ze geven aan zo’n zithoek in de tuin een goede sfeer. Er wordt voornamelijk voor steigerhout of Douglas hout gekozen.

Het Douglas hout dat gebruikt wordt voor een lounge set geeft een robuuste uitstraling. In principe hoeft het hout niet gebeitst te worden. Als het niet wordt bewerkt met een beits zal het Douglas hout fraai vergrijzen. Met een beits zal het zijn roodbruine kleur behouden. Het is een houtsoort welke lang meegaat en bovendien is het een mooie houtsoort om te zien.

Goedkoop is duurkoop

Tuinmeubelen zijn een investering: ze gaan namelijk vele jaren mee. Aanschaf van een goedkoop tuinmeubel kan interessant lijken, maar houdt wel rekening met de prijs-kwaliteitsverhouding. Als je gaat investeren in je tuin, laat dit dan zijn op het gebied van een goede tuinset. Daar heb je ten slotte jaren plezier van!

Wil je jouw tuin verfraaien met een Douglashouten lounge set? Informeer naar de mogelijkheden of neem direct een kijkje in de shop.

Pin It on Pinterest

Laat je inspireren:
Download gratis het Trae Lookbook