Selecteer een pagina

Overkappingen: voordelen en onderhoud

Een gedeelte van je tuin overkappen zorgt voor een heerlijke plek tijdens alle seizoenen van het jaar. In de winter creëer je met een overkapping een droge plek, in de zomer zorgt dezelfde overkapping voor een heerlijk plekje in de schaduw. Overkappingen bieden ruimte om te barbecueën, te loungen of te sleutelen aan jouw hobby-project.

Wat helemaal leuk is, een overkapping laten maken volgens jouw tekening en ideeën. In dit artikel lees je over de voordelen van overkappingen en hoeveel onderhoud overkappingen nodig hebben.

Waarom kiezen voor een overkapping?

Er is geen twijfel over mogelijk dat een overkapping in de tuin een meerwaarde biedt voor je woning en tuin. Met een overkapping kun je het hele jaar door van je tuin genieten. In de zomer geniet je van een schaduwrijke zitplek uit de zon en in de winter zit je lekker droog, zelfs als het hondenweer is.

Ben je op zoek naar de ideale overkapping voor jouw tuin? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij maken maatwerk overkappingen, die volledig voldoen aan jouw wensen.

 

 

Geniet jij het liefst iedere dag van jouw tuin? Dan is een overkapping voor in je tuin ideaal. Met een terrasoverkapping kun je optimaal genieten van jouw tuin.

Voordelen van een houten overkapping

Houten overkappingen bieden vele voordelen:

  • Hout zorgt voor een warme, robuuste uitstraling
  • Hout zorgt voor een natuurlijk beeld
  • Een houten overkapping kan in elke gewenste kleur worden geschilderd
  • Houten overkappingen ogen vaak ruimer

 

Overkappingen voordelen

 

Een bijkomend voordeel van het aanbrengen van een overkapping is de waardestijging van je woning. Nu gaan we er niet vanuit dat je een overkapping laat plaatsen met dit doel, maar het is mooi meegenomen. Ben je aan het overwegen om een overkapping te laten plaatsen? Dan is het handig om te weten dat een overkapping mogelijk vanuit je hypotheek kan worden gefinancierd.

 

Houten overkapping

 

Is een vergunning nodig om een overkapping te laten plaatsen?

Het is aan de gemeente waar je woont om hun ruimtelijk ordeningsbeleid vorm te geven. Dit houdt in dat de ene gemeente wel een vergunning vereist en de andere niet. Je zult dus zelf even moeten controleren hoe dat in jouw gemeente zit.

Heb je wel een vergunning nodig, dan kun je die aanvragen. Voor je aanvraag zul je jouw plannen moeten delen en eventueel een tekening moeten indienen. Een vergunning aanvragen voor het laten plaatsen van een Douglas overkapping is vaak niet gratis.

Voordelen van Douglashouten overkappingen

Douglas hout heeft een gezellige uitstraling. Perfect om onder te loungen, koken of sleutelen. Douglas houten overkappingen kunnen wij op maat maken. Of je een overkapping voor in je tuin wilt, of als carport, of misschien aan de schuur. Alles is mogelijk. Leg je eigen ontwerp aan ons voor en wij gaan voor je aan de slag. Zo ben je ervan verzekert dat jouw houten Douglas overkapping volledig naar wens is.

Houten overkapping onderhoud

Een houten overkapping heeft af en toe wat onderhoud nodig. Per jaar kun je een grondige schilderbeurt geven met eventueel een houtbeschermingsproduct. Vanuit Trae werken we graag met Douglashout, dit heeft na oplevering niet veel aandacht nodig. De nerven worden met het drogen steeds meer naar elkaar toegetrokken. Hierdoor neemt de hardheid van het hout toe na verloop van de jaren. Je kunt jouw Douglashouten overkapping een kleur geven, al is naturel ook erg mooi. Verzorgen met olie, beits of lak is mogelijk, maar niet noodzakelijk.

 

Een robuuste houten overkapping

 

Een overkapping bouw niet je niet voor een paar jaar plezier. Je wilt er lang plezier van hebben. Kies daarom zorgvuldig het materiaal uit. Zelf zijn we groot fan van Douglashout, onder andere omdat het zo duurzaam en robuust is. Het materiaal dat je kiest voor de overkapping is in sterke mate bepalend voor de hoeveelheid onderhoud die nodig gaat zijn.

Douglashouten overkappingen onderhouden

Onderhoud aan een Douglashouten overkapping is zelden nodig. Het is met name afhankelijk van wat je zelf wilt. Als je ervoor kiest om Douglashout niet te behandelen, dan zal het hout langzaam vergrijzen. Het is juist deze grijze kleur die Douglashout ook erg populair maakt.

Wil je dat het hout een andere kleur krijgt, dan is het nodig om het Douglashout te behandelen. Ook bestaan er producten waarmee het hout wordt beschermd en toch zijn oorspronkelijke kleur behoudt. Je kunt Douglashout ook in de olie zetten, beitsen of behandelen met verf.

Heb je te maken met vergrijsd Douglashout en heb je het liever weer in zijn oorspronkelijke, warme kleur? Een ontgrijzer biedt uitkomst. Behandel het hout met de ontgrijzer om vuil, roest, mos, algen en verkleuring weg te werken.

 

Houten overkappingen van Trae

 

Overkappingen maatwerk

Geen enkele tuin is hetzelfde. Dus ook je overkapping zal niet standaard zijn. De overkappingen die wij maken zijn altijd maatwerk. Deel jouw idee voor jouw gewenste terrasoverkapping met ons en we gaan aan de slag om jouw idee werkelijkheid te maken. Dit bied je volop mogelijkheden om de perfecte houten overkapping te laten maken.

We specialiseren ons in sfeervolle Douglas overkappingen. Deze kunnen zowel geleverd worden met als zonder wanden. Verschillende soorten dakbedekking en verankering zijn mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

Wil je een Douglasoverkapping op maat? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Pin It on Pinterest

Laat je inspireren:
Download gratis het Trae Lookbook