Selecteer een pagina

Tuin onderhoud in stappen, altijd belangrijk

Altijd gemak van een fijne tuin

De tuin onderhouden is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je altijd kunt genieten van je eigen omgeving. Het is misschien niet altijd even leuk om te doen, maar wel belangrijk ongeacht om wat voor een tuin het gaat. Moestuinen, siertuinen of betegelde tuinen hebben allemaal tuin onderhoud nodig vanwege de verschillende weersinvloeden en de seizoenen.

Tuinmeubels en stoeptegels kunnen een groene aanslag krijgen vanwege het vochtige weer en dat is niet iets wat voorkomen kan worden maar gewoon moet worden bijgehouden. Tuin meubelen onderhouden is niet moeilijk en een schone bank nodigt eerder uit om te gaan zitten.

Tuinonderhoud: Een gezonde work-out

Het schoonhouden is de eerste stap, regelmatig de bladeren en gevallen takjes opruimen en het onkruid weghalen horen er gewoon bij. Er zijn heel wat chemische middelen om groene aanslag te verwijderen, maar een stoomspuit met een zachte borstel werkt ook goed. Onkruid is helaas niet te voorkomen. Het komt namelijk niet altijd vanuit de bodem in de tuin terecht. Vogels laten ook heel wat vallen, zonder dat je daarom gevraagd hebt. Hoveniers zijn gespecialiseerd in tuinaanleg en tuinonderhoud, maar ook deze mensen kunnen onkruid niet helemaal voorkomen. Het snoeien en bemesten hoort ook zeker bij tuinonderhoud zodat het vanaf de tuinmeubelen lekker genieten is van een nette en gezonde tuin.

 

Bezit en langdurig genieten

Mooi en netjes toont toch heel anders

Tegels en stenen zijn alleen maar schoon te houden, deze hebben geen verf of olie nodig om lang mee te kunnen gaan. Maar de vele schuttingen, schuurtjes, tuintafels, tuinstoelen en tuinbanken mogen best wel wat meer hebben dan alleen een schoonmaakbeurt. Tuin meubelen onderhouden is absoluut de moeite waard. Hout kan uitdrogen en scheuren maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Er bestaan vele houtsoorten en Douglas hout is een soort die het als meubelmateriaal geweldig doet. Des te ouder een tuinbank van Douglashout, des te harder is het hout. Door de tijd heen droogt Douglas hout op een bepaalde manier en het wordt harder. Dit is natuurlijk, en ook nog eens een mooie bijkomstigheid. Wij maken daarom tuinmeubelen op maat, gemaakt van Douglashout.

Onderhouden van Douglashouten tuinmeubel

Naturel of een beschermlaag op het hout

Maar het is ook mogelijk om hout te behandelen, wel zijn er enkele spelregels. Wanneer hout is behandeld met olie kan er niet meer overheen worden geschilderd of gebeitst. Op het moment dat er een impregneermiddel is gebruikt voor het hout is het ook het verstandigst om enkel impregneer te blijven gebruiken. Het is dus belangrijk om goed te kijken welk product er wordt weggesmeerd op het hout. Douglas hout is een soort die niet behandeld hoeft te worden met een bepaald product, het is natuurlijk wel mogelijk. Beitsen en oliƫn zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en het is maar net wat je graag wilt. Olie of beits is nooit verkeerd voor hout omdat het een goede bescherming biedt tegen de werking van zonlicht en vocht.

 

Tuin onderhoud

Onderhouden van tuin en toebehoren

Stoel- en tafelhoezen bieden ook de nodige bescherming tegen de weersinvloeden en zijn zo opgeborgen. Maar weer en vocht kruipen waar het eigenlijk niet zou moeten gaan en laten hun sporen achter. Veel houtsoorten zijn gevoelig voor weersveranderingen en daarom is het niet verkeerd om eens wat beter naar Douglas hout te kijken. Zowel binnen als buiten kunnen er prachtige meubelen mee worden gemaakt. Het hebben van een op-maat gemaakte tuinset is absoluut prachtig en heerlijk om op te zitten.

Seizoenen en tuinverzorging

De seizoenen laten hun sporen achter in de tuin en op alles wat er in staat. Onderhouden van je tuin is iets wat er gewoon bij hoort en daarom is het handig om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het is natuurlijk mogelijk om even een hogedrukspuit ter hand te nemen en alles af te spuiten, toch kan hogedrukspuiten meer rommel en schade aanrichten dan verwacht. Het zand verdwijnt tussen de tegels vandaan en zelfs op de tegels kunnen krassen komen. En een hogedrukspuit gebruiken op houten tuinmeubels is af te raden. Beter is het om gewoon een emmer met zachte zeep te gebruiken en een paar schuursponzen. Tuinmeubels vragen net als planten om een beetje verzorging en niet om geweld uit een hogedrukspuit.

 

Een mooie balans tussen onderhoud en tuin

Tuin meubelen onderhouden hoort erbij en is niet moeilijk

Er leeft heel wat in een tuin. In en op de grond is het een drukte van belang. Mieren en bijen maken nesten en soms pikt een vogel een terras in om een mooi nestje te kunnen maken. Of de tuin betegeld is of dat er grote borders met bloemen zijn, ongedierte moet worden verwijderd, anders zijn de gevolgen soms niet te overzien. Muizen ondergraven terrassen en slakken eten de plantjes op. Maar ook hier geldt, maak het jezelf gemakkelijk. Ga niet direct met gif aan de gang, want er bestaan ook veel natuurlijke bestrijders die ook zeker effectief zijn en nog wat overlaten van de tuin. Lieveheersbeestjes en oorwurmen eten luizen en vaak zijn die wel ergens te vinden om tussen de struiken neer te zetten.

Is jouw tuin altijd startklaar om in te zitten?

Onderhouden van tuin en gereedschap vergemakkelijkt het leven want het is makkelijker regelmatig alles bij te houden en niet te laten verpauperen. Het is eenvoudiger om elk jaar even het grind te zeven dan om de paar jaar de wortels ertussen uit te moeten graven. En dat geldt ook voor de tuinmeubelen. Maar het is belangrijk om het jezelf gemakkelijk te maken. Kijk daarom gerust eens door het assortiment van de degelijke duurzame Douglas tuinmeubelen. Deze zijn gemakkelijk in het onderhoud, wat tijd en zorg scheelt.

Pin It on Pinterest

Laat je inspireren:
Download gratis het Trae Lookbook