Selecteer een pagina

5 Tips voor het kopen van een tuinset

Een tuinset geeft de tuin een extra stukje comfort en de mooie uitstraling die een tuin meestal nodig heeft. Maar een goede tuinset zoeken is nog een uitdaging. Verschillende factoren spelen mee in het kopen van tuin meubelen zoals het design, de prijs, maar ook of het goed te onderhouden valt. In dit artikel lees je een aantal voorbeelden van tuin meubelen en een aantal tips voor het kopen van een tuinset.

Tuinsets en tuinmeubelen

Tuinsets zijn eigenlijk tuin meubelen. Je kunt ze in allerlei soorten en maten vinden en ze zijn gemaakt van verschillende materialen zoals kunststof, hout of metaal. Deze materialen zijn weerbestendig en je kunt ze dus zonder zorgen in de tuin zetten. Door een goede tuinset te kopen kun je in de zomer lekker in de tuin zitten en genieten van het weer. Het is ook handig als je graag gasten uitnodigt in je tuin. Je hebt genoeg plek om te zitten en de meeste mensen voelen zich al snel op hun gemak als het gaat om een goed ogende omgeving.

Voorbeelden

Voorbeelden van tuin meubels zijn tuinstoelen, tuinbanken, loungesets of ligbedden. Ook zijn er diverse accessoires zoals kussens, een parasol, zonneschermen of lampen.

Materialen

Tuin meubels zijn te verkrijgen in veel verschillende materialen. Houtsoorten zoals hardhout, steigerhout en teakhout. Ook Douglashout is een voorkomende houtsoort als het gaat om tuinmeubels. Andere materialen zoals wicker en aluminium zijn ook populaire materialen voor deze meubels.

 

Douglashout voor tuinsets

We zoomen een beetje in op Douglashout. Douglashout wordt steeds populairder als materiaal voor tuinmeubelen. Deze soort hout is afkomstig uit Noord-west Europa en heeft een hoge sterkte en duurzaamheid. Deze houtsoort is een milieuvriendelijk alternatief voor Vurenhout. Vaak wordt Vuren geïmpregneerd en dit zorgt ervoor dat het niet heel erg duurzaam is, het bevat namelijk veel schadelijke stoffen.

Kleur

Douglashout heeft een licht oranje tot geelrode kleur. Als dit een tijdje in je tuin staat zal dit langzamerhand verkleuren naar oranjebruin tot grijs omdat het in aanraking komt met licht en lucht. Deze oranjebruine kleur zorgt voor een warme en aangename uitstraling.

Sterk

Douglas hout is een hele sterke houtsoort, het is één van de hardste Europese houtsoorten. Hierdoor is erg veel mogelijk met deze houtsoort, en je kunt het ook gebruiken voor binnen en voor buiten.

Doordat het hout zo sterk en duurzaam is, gaat het hout erg lang mee. Als je het hout niet behandeld kan het zo al ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan. Het is een betere keuze dan hardhout of vurenhout omdat deze houtsoort langer meegaat.

Breed toepasbaar

Het hout is ook breed toepasbaar omdat het van nature erg sterk en duurzaam is. Je kunt dus veel maken met het hout voor in de tuin. Hierbij kun je denken aan een veranda, een overkapping of gemaakte meubelen, dus een set voor in de tuin.

 

Douglashout gebruiken voor een tuinmeubel

Je kunt hieruit dus snel concluderen dat je Douglashout ook makkelijk kunt gebruiken voor tuinsets. Het hoeft niet geïmpregneerd te worden – wat bij de meeste houtsoorten erg belangrijk is voor buitengebruik. Ook kan het hout goed worden bewerkt, daarom is dit hout perfect om meubels van te maken.

Douglashout is dus erg voordelig voor het maken van tuinmeubelen. Het is namelijk sterk, duurzaam en geeft na een tijdje een mooie warme uitstraling.

 

5 Tips voor het kopen van een tuinset

Het kopen van de juiste tuinmeubel voor jouw tuin is belangrijk en daarom hebben we hier nog een aantal tips op een rijtje gezet voor de zoektocht naar het perfecte tuinmeubel.

tuin set tips

1. Onderzoek de beschikbare ruimte

Het is belangrijk om te weten welke ruimte jij hebt voor je meubel. Je wilt namelijk niet per ongeluk de verkeerde afmeting bestellen en uiteindelijk met een te grote of een te kleine set staan. Hoe je het wilt neerzetten speelt hierin mee. Hoe kan je de set zo neerzetten in de tuin dat je nog veel ruimte hebt voor eventuele andere tuinmeubelen of accessoires? Dit moet je dus even bij jezelf nagaan.

Als je weet waar je je meubel wilt gaan neerzetten, moet je ook bekijken wat voor accessoires je nodig hebt voor deze plek. Als het vaak in de zon staat, kun je bijvoorbeeld een mooie en bijpassende parasol kopen, maar als het vaak in de schaduw staat dan kun je leuke dekentjes over de rand hangen.

2. Goedkoop is duurkoop

Je moet bij het kopen van tuinsets op zoek gaan naar de juiste kwaliteit voor de juiste prijs. Soms is een tuinmeubel erg goedkoop, maar dan kan het ook zijn dat er iets niet aan klopt. Tuinmeubels krijgen buiten veel te verduren en daarom is een hoge kwaliteit belangrijk. Anders kan je binnen een paar jaar zo weer een nieuw meubel kopen. Dus kijk naar de kwaliteit en zoek dan naar de prijs die daarbij hoort. Je wilt namelijk ook weer niet teveel betalen.

3. De beste materialen

Je moet ook het materiaal kiezen voor jouw meubel. Heb je genoeg tijd voor het schoonmaken van je set? Of wil je het meubel ook weleens van plek veranderen? Deze dingen moet je weten als je het materiaal gaat kiezen. Verder moet je het natuurlijk ook mooi vinden. Metalen meubels kun je makkelijk schoonmaken en zijn roestbestendig, maar een houten set staat weer erg mooi en sfeervol in je tuin. Het nadeel van een houten set is dat het onderhoud erg belangrijk is voor het lang meegaan van dit meubel.

4. Wat voor tuinset?

Het is belangrijk om te weten waar je je set voor wilt gaan gebruiken. Als je graag met vrienden of familie wilt eten buiten dan kun je gaan voor een mooie tafel met meerdere stoelen, zo heeft iedereen genoeg plek. Maar wil je een plekje waar je lekker wilt gaan relaxen in de zon en eventueel een boek lezen dan is de loungeset een goede keuze voor jou.

5. Zoek de aanbiedingen

Onderzoek de aanbiedingen goed, zorg ervoor dat je dus niet teveel betaalt. Dus als je een maandje moet wachten voor een grote aanbieding zou je dat vooral moeten doen, zo heb je voor een klein budget een mooi meubel en kun je extra genieten.

Kijk voor meer informatie gerust in onze shop en misschien heb jij binnenkort wel een hele mooie houten tuinset van Douglashout!

Pin It on Pinterest

Laat je inspireren:
Download gratis het Trae Lookbook